Logo

Google Office Tel Aviv

Търсите работа в Рая? Добре дошли в Google!

Уеб технологичният гигант Google е работодател, който може да бъде даван само за пример. Ако търсите работа мечта, то вероятно ще я намерите точно там. За компанията хората работещи за нея са най-големият й капитал и тя не спира да им го доказва.

Какви са интересните факти относно работата в Google?

офис на GoogleGoogle осигурява на служителите си безплатни закуски, вода, напитки, плодове и ястия, дрехи, перална машина, съдомиялна машина, душ, телевизор, фитнес и гардероб. Google заплаща за период до 10 години половината от заплата на техен починал служител на вдовеца/вдовицата и за същия период сумата по $1000 на месец издръжка на всяко от децата загубили родителя си.

“На практика, който и да е служител на компанията може да живее на работното си място без да изхарчи нищо“, казва Джеф Нелсън, създател на Chromebook.

Можете да поискате нов смартфон на всеки 12 месеца, но обикновено се случва да получим такъв като подарък за празник. Не можете да продавате какъвто и да е подарък получен от компанията, така че в крайна сметка старите смартфони се трупат като боклук в кухненски чекмеджета“, споделя Едуард Доан.

Google офис

Рижъл Раздан красноречиво описва работната среда в Google. “От догашния ми стаж в Google, аз бих казал, че Google полага големи грижи за своите служители. Google харчи много за нас. По този начин служителят върши работа си с голяма ефективност, без да се притеснява за нищо. Посочените по-долу точки трябва да са достатъчни, за да ви накарат да разберете какво е да работиш за един от най-добрите брандове в света:
– ползвам безплатни таксиметрови услуги от дома ми, до офиса и обратно. Разстоянието в едната посока е около 30 км;
– получих Macbook pro (15.6 in) MRP 1.5, на който да работя докато стажа ми свърши. Мога да го нося и у дома;
– безплатна закуска на шведска маса;
– микро кухни с лесен достъп до всяка закуска, която можеш да си представиш;
– безплатен обяд на шведска маса;
– безплатен фитнес;
– стаи за отдих с удобства като HD TV, тенис на маса, снукър, джаджи;
– масажен стол, барабани, пиано, китара за свободното време;
– целодневни безплатни плодове, кокосова вода, Costa кафе;
– технологична зона.

И списъкът е непълен, защото не съм наясно за допълнителните предимства, които служител на пълен работен ден получава. Надявам се да стана такъв по-скоро. Може би си мислите, кога ни остава време, за да работим. Хе-хе. Ние свършваме задълженията си навреме. Всичко това всъщност ни мотивира да се представим добре и компанията да се гордее с нас.”

обяд в Google

Впечатленията, които оставят след себе си думите на служителите в Google са повече от впечатляващи. Но е интересно и какви са нагласите на хората посещаващи офисите на компанията.

Е. Витале споделя „В офиса в Ню Йорк имат пързалки, рок стена, Пакмен станция и Лего стая…, а аз обиколих само един етаж“.

Добре дошли в GoogleК. Сомия допълва „Посетих офиса на Google за двуседмичен одит и трябва просто да кажа – не само, че не се намери друг клиент който да ме впечатли, но стана невъзможно да харесвам моята собствена компания също. Храната никога не се свършва. Как може всеки ден човек да избира измежду толкова много неща за ядене. Бях отседнала в страхотен хотел, а храната в Google бе далеч по-добра. Общото настроение въздейства. Всеки е спокоен и не изглежда да има грижи. Никой не беше стресиран и не плачеше в ъгъла. Всеки се усмихваше..! Само си представете..! Не само, че те вече са осигурили всичко за служителите си, но дори и ще възстановят сумите, които може да се наложи да похарчат. Искам да кажа за нещо и за всичко! Служителите на Google знаят за какво нещо и всичко говоря. Невероятно е.“

Без съмнение от Google всеки работодател може да научи много, а всеки служител може само да си мечтае за такъв шеф. Човещината в основата на управление на Google може би е катализатора каращ я да завладява нови величини. Вижте снимката по-долу – „това трябва да е една от най-добрите причини“ да работиш за една компания.

детско писмо до Google

Написването на статията е вдъхновено от обсъждането „What are some interesting facts about working at Google?“ в Quora.

%d bloggers like this: